top of page

Dakota is....

Ze is een Duitse Staande Korthaar, een jachthond en dat is eigenlijk meer het antwoord op; wat is Dakota?

De vraag wie ze is gaat over haar unieke zelf, haar DNA, haar eigenschappen en kwaliteiten, haar manieren van omgaan met wat ze tegenkomt.


Een antwoord op Wat is Dakota?:


De Korthaar is een allround jachthond, die prachtig werk kan laten zien, zowel voor als na het schot. Het is een ruim jagende hond en kan op een indrukwekkende manier wild aantrekken, vastzetten en voorstaan. Als apporteur is hij zeer betrouwbaar, ook als het gaat om ziek geschoten wild, zowel bij de jacht op klein als waterwild. Door zijn bouw en snelheid is hij uitermate geschikt voor de vlakjacht. Net zo gemakkelijk kan hij als zweethond worden ingezet.


De Duitse Staande Korthaar is een adellijke verschijning, die snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitstraalt, heeft uitstekende jachtkwaliteiten en beschikt over een grote veelzijdigheid. Het is een intelligente hond met een behoorlijk inschattingsvermogen. Ook is het een hond met een sterk karakter en ontplooit vrij veel initiatief, maar kan uitstekend voldoen als gezelschapshond, mits men rekening houdt met zijn karakter en zijn behoefte aan beweging en energie.


De Korthaar is een energieke, onvermoeibare, zorgvuldige en stijlvolle jager en een betrouwbaar apporteur. Hij getuigt dan ook van een groot jachtverstand en is een echte vriend en jachtkameraad.

- bron: Vereniging Duitse Staande Korthaar, Nederland.


 

Ik heb tot nu toe Labrador Retrievers om me heen gehad, ook jachthonden.

Sinds een paar jaar is mijn interesse aangewakkerd voor de Duitse Staande honden en dan specifiek de Duitse Staande Draadhaar en de Korthaar.

Na het praten met liefhebbers en eigenaren, het zien werken van de verschillende honden kon ik uiteindelijk mijn volledige voorkeur leggen bij de Korthaar.

Daarop ben ik op zoek gegaan naar fokkers in Nederland en na advies van diezelfde liefhebbers kon ik ook daaruit snel een keuze maken.

Wij hebben eerst kennis gemaakt met de fokker, zonder dat daar op dat moment sprake was van een nest. Kennis maken met elkaar, met hun volwassen honden en tevens de hond waarvan sprake was dat zij binnenkort een nest zou gaan krijgen.

Daarna konden zowel de fokker als wij weloverwogen aangeven dat we graag wilden wachten tot er bij hen een nest geboren zou worden.


De klik tussen jou en de fokker moet er zijn, alles moet goed voelen, er mag geen twijfel zijn.

Het verzorgen van een moederhond en nest is een zeer grote verantwoordelijkheid, het kiezen van de juiste combinatie tussen vader- en moederhond ook. De uiteindelijke keuze welke pup er met welke eigenaar mee gaat is ook een serieuze aangelegenheid.


Want dat laatste heeft mijn voorkeur, de fokker geeft aan welke pup er met ons meegaat.

Zij maken de pups dag in dag uit mee, ze hebben ervaring, ze hebben vragen gesteld over onze thuissituatie, wat wij belangrijk vinden, wat wij graag zien aan karaktereigenschappen van de toekomstige pup enz....

Dat vertrouwen moet je hebben in de keuze van een fokker wanneer je het ook op die manier aan wil vliegen.


En de fokker heeft een keuze voor ons gemaakt. Dakota was de pup met het gele bandje en rond de 7e week van haar leven was het duidelijk dat zij degene was die met ons mee zou gaan.

Een pup met een mooie combinatie in haar verweven van beschouwend kijken naar actief deelnemen. Open uitstraling en vertoont lef.

De fokker maakte tevens de inschatting dat zij goed om zou kunnen gaan met de 2 oudere honden die wij hebben en dan met name ook Duggan, onze reu, die over een stevig aantal karakter- en werkeigenschappen bezit.

En wij ontdekken nu wie Dakota is, dat is een machtig mooie ervaring.

Wat de fokker ons vertelde klopt volledig.

Wij zien nu de invulling die ze hieraan geeft, hoe ze dingen oplost, hoe ze dingen ervaart.


Wie is Dakota?:

Ze kijkt enorm goed om zich heen om te zien wat er gebeurt, veelal doet ze dat zittend of liggend.

Vermaakt zich in het contact met Duggan en Beertje, maar ook op eigen houtje beleefd ze allerlei avonturen.

Maakt zeer makkelijk contact met bezoek op ontspannen manier.

Ze eet graag, vindt alles wat naar eten ruikt interessant en het onderzoeken waard.

Klimt en klautert graag op bank of stoel om daar te gaan slapen.

Ze treedt nieuwe situaties ontspannen tegemoet.

Wanneer ze moe aan het worden is laat ze dit merken door zacht te piepen en dan valt ze direct daarna als een blok in slaap.

Ze leert snel en kan haar aandacht specifiek bij een opdracht houden.

Ze toont doorzettingsvermogen en heeft een hele soepele en zeer gecontroleerde motoriek.

Ze volgt graag haar neus en experimenteert daar mee, zo ook haar kwaliteiten als staande jachthond.

Haar oogopslag en houding stralen vriendelijkheid uit, ze is charmant en tolerant.

Ze ligt graag op schoot om mijn gezicht en hals te onderzoeken met haar neus en daarna in slaap te vallen.

Ze maakt uit zichzelf contact met ons, zoekt ons op. Wanneer wij contact met haar maken staat ze daar direct voor open.

Ze leeft energie, ze ademt pure zuiverheid. Ze is een bron van energie en vermaak. Ze is bereikbaar en benaderbaar, zeer aaibaar en ons enorm dierbaar.

Kommentare


bottom of page