top of page

De dynamiek in een foto

Ik heb een sterke voorkeur voor het fotograferen van jachthonden in beweging.

Die beweging zie ik ook in een portretfoto van een hond.

Het is een andere dynamiek dan een hond die in volle actie voortbeweegt, rent of springt.

De dynamiek in gezichtsuitdrukking, de stand van de ogen en de oren, minimale veranderingen daarvan tussen de verschillende foto's door.


Dit is Duggan. Hier zie ik de dynamiek in zijn gezichtsuitdrukking, een sterk oog, de half open bek, de schaduwwerking, de glinstering op de gesp van de lijn, zijn schouder spieren. Er straalt zowel rust als actie van hem af...dat is een dynamiek die mij aanspreekt.


 

En op de afbeelding hieronder zie je hem in volle actie om een 3 kilo zware dummy op te pakken. Andere dynamiek, vol in beweging, focus, staart in actie om evenwicht te geven, deels natte vacht die je ziet glinsteren, zakt ver door de voorpoten om de dummy op te pakken nadat hij daar in volle vaart bij aan is gekomen.


 

Hieronder een voorbeeld van dynamiek van een andere orde. Duggan ligt in de auto, zijn voorpoten zijn zichtbaar en daaromheen de dummy's waar we mee getraind hadden. Het dynamische aspect zit voor mij in de verschillende kleuren en materialen. En het weten dat er net daarvoor enorm veel actie is geweest met die voorpoten om die dummy's te apporteren.


 

Het beeld hieronder is 'sprookjesachtig' dynamisch. Dat komt door de kleuren van de varens om Duggan heen. De dynamiek is voor mij de staartdracht, de krachtige houding van de kop naar rechts en de focus die je ziet in zijn hele houding.

Ook op deze afbeeldingen is weer te zien dat ik het erg leuk vind om het licht van dat moment te gebruiken, de situatie te fotograferen zoals het is.

En de beelden zijn niet allemaal scherp, die scherpte en kunde ben ik nog aan het oefenen.

Mijn focus ligt op het vangen van de beelden, het moment, observeren van de bewegingen, de blik in de ogen....en op welk moment druk ik de knop in.

Lekker dynamisch dus !

En ja....op alle afbeeldingen op deze website rust het auteursrecht.

Maar ik ben degene die ze heeft gemaakt en mocht je een foto graag willen gebruiken dan neem je contact met me op en dan vraag je het, heel simpel en zonder gedoe.

Commentaires


bottom of page