top of page

Klushond

Duggan is zeer in zijn element wanneer hij voorwerpen vast kan houden in zijn bek.

Zowel binnen- als buitenshuis is hij een hulp wanneer het gaat om materialen dragen, verplaatsen naar de kast, spullen opruimen.


Gelezen kranten en advertentiebladen brengt hij met verve naar de papierbak.

Plastic flessen worden met veel bravoure naar de krat voor lege flessen gebracht.

De lege boodschappentas vind razendsnel weer zijn plaats na gedane arbeid.

Wanneer ik spullen klaarmaak voor de speur- en apporteer lessen is mijn betrouwbare hulp op 4 poten niet ver te zoeken.

Gretig draagt hij dummy's, bakjes of de wildstukken en deponeert ze, zonder twijfel, in de bak of tas die ik daarvoor klaar heb gezet.

De volle tas vliegt vervolgens, net boven de grond, richting de hal waar ik al mijn spullen klaar zet voor vertrek.

Dan kom ik na de lessen weer thuis waar ik mijn uitgeslapen hulp weer aantref. Met een vastberaden blik kijkt hij me aan, wachtend op de opdracht wat hij kan gaan dragen en opruimen. Heel secuur pakt hij de gebruikte materialen aan en onder zijn escorte ben ik in mum van tijd klaar met alles opruimen.

Samen even een banaantje delen, die hij eerst even meeneemt naar buiten natuurlijk. Want ik kan die banaan niet goed dragen....ieder zijn talent !

En buiten kan er ook van alles verplaatst en opgeruimd worden, zeker wanneer er geklust wordt in de schuur en de tuin.

Werkhandschoenen zijn favoriet, want even het stof eruit schudden geeft wel een heel leuk effect en even heel hard rondrennen zorgt voor dat centrifuge effect wat het resultaat van stofvrije handschoenen ten goede komt.


En de handveger dragen doet hij met een intens verheerlijkte blik in zijn ogen, want die handveger is multifunctioneel inzetbaar. Hij draagt hem even, dan pak ik de veger aan van hem. Vervolgens duwt hij zijn neus tegen de veger en beweeg ik de veger van zijn neus tot aan het puntje van zijn staart over hem heen. Mooi meegenomen, zo'n massage in de buitenlucht.


Ik grijp met regelmaat mis wanneer ik met de blik en handveger in de weer ben.

Wanneer ik die veger op de grond leg en ik ben even iets anders aan het doen, 100% kans dat 2 kastanjebruine ogen die intense blik op mij richten en de veger promotie heeft gemaakt tot een ruime 60 cm boven de grond.

Leuk, die woordspeling met het woord blik in dit gedeelte van de blog.


De klushond staat op de foto.

Herkenning zal er zijn, omdat een aantal van deze foto's op de vorige website te zien waren.

Desalniettemin ben ik er zeker van dat het een glimlach op je gezicht geeft wanneer je ook die blik in de ogen van Duggan ziet.留言


bottom of page